Premiär för Sporting Dog Seminarium – för dig med arbetande och aktiv hund!

I oktober arrangeras för första gången heldagsseminarier med fokus på arbetande och aktiva hundar.

– Att ha kunskap om hundens uppvärmning och återhämtning är viktigt och egentligen ganska självklart, liksom kunskap om utfodring av arbetande hundar och akut sjukvård om olyckan är framme, säger Naana Rench på Royal Canin, en av arrangörerna till Sporting Dog Seminar.

Veterinär Dominique Grandjean, professor vid veterinärhögskolan i Paris kommer att föreläsa om näringslära för arbetande hundar och Simon Prins från Holländska polisen berättar om sin träning av hundar inom polis och militär. Dessutom handlar dagen bland annat om hur man skall toppa formen inför jaktsäsongen och hur man skall tänka vid olika typer av träning med hunden. Dagen kommer att fyllas med ett pärlband av svenska och internationella föreläsare – experter på stresshantering, prestationsanpassad utfordring och mycket annat.

– Detta är ett mycket intressant evenemang, säger Anne-Marie Folkesson, tf generalsekreterare på Svenska Brukshundklubben. Att få möjlighet till fördjupad kunskap om inlärning, träning och hur arbetande hundar kan utvecklas är värdefullt. Den här typen av mötesplatser behöver vi. Det ger inspiration och energi att mingla runt, prata hund och träffa likasinnade. Seminariet bjuder på ett smörgåsbord av olika intressanta föreläsningar, det väcker aptit att lära nytt. Våra instruktörer är mycket kompetenta och engagerade, deras frågor och entusiasm kommer att bidra till att Sporting Dog Seminar blir ännu bättre.

Sporting Dog Seminar arrangeras av Royal Canin i samarbete med Svenska Brukshundklubben och MyDOG och äger rum på Svenska Mässan lördagen den 10 oktober. Det kommer även att vara ett antal företag på plats, med produkter och tjänster som vänder sig hundtränare och utövare av olika hundsporter.

Mer information finns på Sportings Dogs hemsida >>>

Källa: Svenska mässan