SM i lydnad och rallylydnad hålls i Norrtälje

Svenska Brukshundklubben i Uppland fick uppdraget att arrangera SM i lydnad och rallylydnad 2016.

Den 15-17 juli avgörs SM i lydnad för hundar i Societetsparken och på Sportcentrum i Norrtälje. Det är de 50 bästa inkvalade hundarna som tävlar. Thomas Lundin är tävlingsgeneral för arrangemanget.

I lydnad ska hunden utföra flera moment både nära föraren och på avstånd, som till exempel att hämta föremål och hoppa över hinder, både med och utan koppel. I rallylydnad gäller det att ta sig igenom en bana enligt förarens anvisningar. Samarbete och visad glädje premieras i denna klass.

SM är öppet för alla raser, även om de flesta är vallhundar, som till exempel border collie och schäfer. Hunden ska vara minst tio månader gammal.

Källa: Norrteljetidning.se, 2016-01-24