Nominera Årets bragdhund 2018!

Fram till 1 november har du chansen att nominera din egen hjälte till Årets bragdhund 2018. Känner du en hund som du tycker ska få utmärkelsen, är det bara att skicka in ditt bidrag till Svenska kennelklubben (SKK). Alla hundar som inte är tjänstehundar kan nomineras och bragderna kan även vara av det mer vardagliga slaget.

Bragderna kan vara av många olika slag; hundar som räddar livet på någon, jagar brottslingar eller varnar vid brand. Även mindre dramatiska insatser kan vara mycket betydelsefulla. Hundar kan göra livsviktiga insatser, som till exempel sällskap åt ensamma, sjuka eller gamla människor eller som bästa kamrater till barn – helt vardagliga bragder som sker i det tysta och vanligtvis inte får stora rubriker. Alla hundar som inte är “proffs” (det vill säga tjänstehundar) kan kandidera.

Nominera fram till 1 november

Bragden ska ha utförts mellan 1 november föregående år fram till 1 november innevarande år. Bidragen för 2018 ska alltså vara inkomma till Svenska kennelklubben senast 1 november 2018. Bifoga gärna en bild eller annat som förstärker berättelsen.

Skicka ditt bidrag med e-post till bragdhund@skk.se eller med post till Svenska kennelklubben, Box 771, 191 27 Sollentuna. Märk kuvertet eller kortet med “Årets bragdhund” eller skriv “Årets bragdhund” i ärenderaden.

Kom ihåg att inkludera följande information i ditt bidrag:

Fina priser
Årets bragdhund utses av Svenska kennelklubben tillsammans med Agria Djurförsäkring. Agria skänker 20000 kronor, som ägaren till Årets bragdhund får donera till en organisation som hjälper djuren i samhället. De organisationer som kan komma i fråga är utvalda av Svenska kennelklubben och Agria Djurförsäkring. Bragdhunden får medalj och smaskigt ben samt en VIP-helg tillsammans med sin ägare på Stockholm Hundmässa den 8–9 december!

Källa: SKK.se