Next Lassie – deckarhundar sökes!

Succétävlingen Next Lassie kommer självklart tillbaka när MyDOG går av stapeln den 7-10 januari 2016. Denna gång flyttar hundarna in i romanvärlden. Juryn är nämligen på jakt efter en deckarhund som kan lösa mysterier i uppföljaren till hunddeckaren ”Vargskräck”. En spännande tävling för hundälskare upp till och med 16 år.

 

Bakom tävlingen står författaren Jeanette Bergenstav i samarbete med hundmässan MyDOG. På plats i Göteborg får unga tävlande chansen att på live-auditions berätta om sin hund och varför de tycker att den förtjänar att vinna. Det är ingen skicklighetstävling utan den hund med störst personlighet, charm eller någon speciell förmåga som kan lämpa sig väl i mysteriesammanhang, har chans att vinna.

 

Känner du en hund som skulle passa som deckarhund? Då ska du redan nu ta chansen att tävla om en guldbiljett till MyDOG 2016. Guldbiljetten ger dig, en hund och en medföljande vuxen fritt inträde samt en garanterad audition i Flingan & flockens monter. Du kan förstås också tävla på plats, utan guldbiljett.

 

I söndagsfinalen utses vinnarhunden som kommer att skrivas in i nästa hunddeckare av Jeanette Bergenstav.

Skriv och berätta varför du tycker att just din hund ska få vara med och lösa mysterier i nästa hunddeckare. Skicka med en bild på hunden. En videopresentation är också välkommen!

Skicka till: tavling@flinganochflocken.se

 

Regler: Tävlingen är öppen för barn och ungdomar upp till och med 16 år.

Målsman ska ha godkänt deltagandet.

Hunden måste inte vara deltagarens egen, men hundägaren ska ha godkänt hundens deltagande i tävlingen.

Ansökningar om guldbiljett tas emot hela året ut – till och med 31/12 2015.

Det går också bra att besöka Flingan & flockens monter på My DOG för oanmäld audition, i mån av tid.

Har du frågor om tävlingen? Maila juryordföranden, tillika romanens författare på tavling@flinganochflocken.se

loggan med cirkeln

 

På MyDOG kommer det att finnas flera roliga arrangemang för unga – klappa hunden-monter, hundteater, rasklubbparad och ansiktsmålning, för att nämna några.