Gladiatorerna – fast för hundar

Avdelningen tjänstehundar inom Svenska brukshundsklubben, Östergötland, står som arrangör för en tävling som leder tankarna till programmet “Gladiatorerna”. Tävlingen kommer att äga rum på en terrängbana i Vallaskogen med upp emot 50 hinder. Bästa tid vinner.

Startdag är den 10 maj och på bara en vecka blev startfältet fullbokat med ett 100-tal ekipage.

Det är inte enbart tjänstehundar som får ställa upp – alla raser, oavsett storlek, välkomnas. Det finns dock några krav. Hundarna ska vara minst 18 månader, vaccinerade och tränade för ändamålet. Ekipagen kommer att ha två banalternativ att välja mellan, en fyra och en åttakilometersslinga med 20–25 respektive 40–50 hinder där stockar, stenar, däck och pallar kommer att vara vanliga inslag. Förhoppningen från klubbens sida är att detta ska bli ett årligt återkommande arrangemang.

Det är avdelningen tjänsthundar inom Svenska brukshundsklubben, Östergötland, som arrangerar tävlingen i Vallaskogen
Källa: corren.se