ÅRETS DJURKLINIK 2018

Väsby Djursjukhus, Upplands Väsby är utsedd till Årets djurklinik. Det är Sveriges djurägare som röstat fram kliniken bland sex finalister från hela landet.

Det är branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård som står bakom utmärkelsen. Syftet är att att rikta fokus på kvalitetsarbetet inom djursjukvården i Sverige. Medlemsföretagen i Svensk Djursjukvård jobbar efter ett kvalitetssigill som vilar på ett antal kvalitetsregler, varav fyra väger särskilt tungt vid bedömningen av Årets djurklinik; bemötande, tillgänglighet, prisinformation och delaktighet.

Övriga finalister, förutom Väsby Djursjukhus var Smådjurskliniken Din Veterinär i Helsingborg, Lunds djursjukhus, Aros Veterinärcentrum i Västerås, Växjö nya djurklinik och Roslagens Smådjursklinik i Norrtälje.

Årets jury bestod av Torkel Ekman, leg veterinär och vice ordförande i Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap, Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben och Eva Poratvice ordförande i Sveriges Kattklubbars Riksförbund.

Så här gick omröstningen till:
Närmare 1100 djurägare, medarbetare och andra personer nominerade kliniker runt om i hela landet till Årets djurklinik. Juryn gick igenom nomineringarna. De kliniker som fått bäst nomineringar fick möjlighet att utveckla för juryn hur de arbetar med kvalitet utifrån kriterierna. De sex som bäst kunde redogöra för detta gick vidare till finalomgången.Därefter röstade Sveriges djurägare fram Årets djurklinik.
Sammanlagt 6 235 personer var med och röstade på sin favorit bland de sex finalisterna.

Foto: Ateljé Photos 4 U
Källa: http://svenskdjursjukvard.se