Kungaägget – mer än bara en tävling!

(16 maj, 2012 10:10)
Vi på Kungälvs Brukshundklubb ville göra denna helg till ett roligt arrangemang för de tävlande såväl som för oss funktionärer och publik. Och vi lyckades!
Förra årets Kungaägg blev en succé, och när det var dags för planeringen för 2012 års tävlingar var alla överrens, vi ville göra det igen! Vi beslutade att ha samma upplägg som 2011: kvällstävling i lydnad, och därefter skydd, sök och elitspår efterföljande dagar. Vi valde att fokusera på en gren per dag för att säkerställa att vi hade tillräckligt med funktionärer och marker.

Planering
Planeringen började i november, därefter har vi haft ett möte en gång per månad. Mellan planeringsmötena har de olika arbetsgrupperna jobbat med sitt för att planera tävlingen så bra som möjligt.
En viktig del i förarbetet har varit att komma överens med jaktlagen och markägare. Vi har ständiga diskussioner med jaktlagen för att inte komma i konflikt och därmed missa våra spårmarker. Vi har idag tyvärr stora begränsningar vad gäller tillgång till träningsmarker, så denna dialog är mycket viktig för vår framtida verksamhet.
Sponsorgruppen har lagt ner ett stort arbete på att jaga sponsorer, och lyckats långt över förväntan. Totalt fick vi ihop närmare 30 fantastiska sponsorer. Ett stort tack till Er, det är er förtjänst att vi fick ett så rigoröst prisbord till våra tävlanden! Alla som genomförde tävlingen fick priser med sig hem.

Tävlingen
Tävlingsdagarna flöt på smärtfritt med bara några småmissar. De tävlande gjorde bra ifrån sig, och det var endast ett fåtal som bröt tävlingen. Vi hade startande från Boden BK i norr och Ystad BK i söder. En helt underbar känsla med så många duktiga, entusiastiska och glada hundmänniskor på en och samma plats, då kan det inte bli annat än kul!

Service
Tävlingen fotograferades alla dagar, och pallpristagarna fick med sig ett fotografi från dagen med sig hem.
Vi erbjöd frukost, lunch och middag till mycket bra priser och ett bemannat kök från tidig morgon till sen kväll, vilket gav en känsla av genuin service. Långväga gäster erbjöds möjlighet att hyra campingplats. Även en del funktionärer sov över, vilket gjorde att kvällarna blev långa med trevliga samkväm.

Föreläsning på kvällen
Under två av kvällarna hade vi föreläsningar. Leif Carlsson pratade om farliga hundar, hur lagstiftningen har förändrats och hur detta påverkat polisens arbete.
Lis Björk pratade om ”Hundgym” där hon poängterade vikten av uppvärmning och nedvarvning, samt viloperioder i träningen. Det var många av oss som fick en hel del att tänka på.

Klubbandan
Även detta år har denna helg stärkt gemenskapen i klubben. Många har varit delaktiga hela helgen, andra har gjort en liten, men inte nog så viktig insats. Det har varit ett ypperligt tillfälle för nya medlemmar att på ett naturligt sätt känna delaktighet och för gamla medlemmar att känna den genuina glädjen med hundsporten.
Så, summa summarum - detta blev en fantastiskt rolig helg! Tack alla inblandade; tävlande, publik, sponsorer, och sist men inte minst alla funktionärer. Detta gjorde vi bra – och vi gjorde det tillsammans!
Nu suger vi på denna karamell ett par veckor innan vi svarar på frågan – orkar vi genomföra tävlingen även 2013?

För Kungälvs Brukshundklubb
Eva Rud