Kommun vill riva hundklubb

(03 augusti, 2012 11:54)
Kommunen vill bygga ett stall i Tinnerö eklandskap där Linköpings hundungdom ligger. Ungdomshundklubben känner sig utelämnad åt sitt eget öde och undrar vart de ska ta vägen när deras lokaler rivs.

För Nathalie Stärner, 24, och Anna Karlsson, 23, är hundklubben som ett andra hem. De cyklar ofta dit för att träna, tävla och gå kurser med sina hundar. Men framför allt åker de hit för att träffa andra människor som delar samma intresse. Nathalie och Anna hoppas på att de nuvarande lokalerna får vara kvar.

– Men vi skulle också kunna tänka oss nya lokaler på andra sidan Smedstadsbäcken. Det viktigaste är att vi har någonstans att ta vägen som är lättillgängligt för ungdomarna, säger Anna.

Kommunens plan är att stallet ska byggas år 2014. Fram till den 12:e augusti i år har Linköpingsbor och klubbens medlemmar möjlighet att påverka kommunpolitikernas beslut om att riva lokalerna. Linköpings hundungdom har strax över 400 medlemmar. Nu har de aktiva inom klubben startat en namninsamling med syfte att visa att klubben berör många människor och att verksamheten är viktig för hela hundsverige.
Källa: Corren.se

Läs hela artikeln här