En timmes promenad om dagen


En timmes promenad om dagen
(14 maj, 2012 08:47)
 63, 8 minuter – så länge får en hund i Sverige vara ute på promenad varje dag. Det visar en undersökning med över tusen hundägare som försäkringsbolaget If gjort.

För både hunden och dess ägare är promenaden en viktig aktivitet. Alla hundar behöver komma ut och göra ifrån sig och husse och matte får motion och frisk luft.

Den genomsnittliga tiden som hunden får komma ut på promenad är 63,8 minuter. Åtta av tio går ut mer än en halvtimme varje dag med sin hund. Det visar en undersökning med 1 120 hundägare som försäkringsbolaget If gjort.

– Hundar har det generellt sett bra i Sverige. Men vi ser att övervikt och fetma hos hundar är problem som ökar. Därför är det viktigt att ta sig tid för sin hund och se till att den får motion, säger Jenny Stenberg, djurspecialist på försäkringsbolaget If.

För hunden är promenaden även en viktig social aktivitet. Den behöver få ta in olika dofter och känna sin omgivning.

– Det känns givetvis lättare att gå ut nu i maj än under snöstorm i januari. Men för hunden gör vädret ingen större skillnad. Den behöver alltid sin dagliga dos av rastning och blir gladare ju mer den får vara ute, säger Jenny Stenberg.

Fakta:
”Ungefär hur många minuters promenad får din hund varje vardag?”

0-5 minuter       1 %
6-10 minuter      1 %
10-20 minuter    6 %
20-30 minuter    9 %
31-60 minuter   30 %
1-2 timmar       50 %
Vet ej                 3 %


Undersökningen med 1 120 hundägare gjordes av YouGov på uppdrag av If i mars 2012.

Källa: Försäkringsbolaget If 
En webbprodukt av zebramedia.se