Debatt: Huset fullt av hundar


Debatt: Huset fullt av hundar
(28 mars, 2011 15:46)
I mitten av mars sändes första avsnittet av SVT:s nya dokusåpa Huset fullt av hundar. Man får följa tio familjer i deras jakt på en ny familjemedlem. Varje familj får sex omplaceringshundar som man genom olika utröstningsmoment under en vecka får ner till en hund. Djurskyddet Sverige har kritiserat programupplägget sedan det blev känt.

– Att låta så många hundar komma till ett potentiellt nytt hem och lära känna en ny familj, dessutom tillsammans med andra hundar, kan vara mycket stressande för hunden. Det naturliga vore att familjerna istället åker runt och besöker hundarna och resonerar med hundkunniga människor om vilken sorts hund som kan passa i deras familj! Det säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige.

– Att alla ”hundexperter” som medverkar i programmet inte ser hur detta upplägg utsätter djuren för onödigt lidande är upprörande! fortsätter Åsa.

Men det var många som tittade på programmet och också en hel del som menade att det var ett bra program som kan leda till att fler vill ta hand om omplaceringshundar.

Har du sett programmet?
Vad tycker du?
Ta chansen att säga vad du tycker!

Klicka här för att komma till debatten

Skicka in din personliga åsikt

En webbprodukt av zebramedia.se