Estelle populärt namn till valpen


 Estelle populärt namn till valpen
(02 maj, 2012 09:51)
Den 23 februari fick Sverige en ny liten prinsessa som fick namnet Estelle. Hos Agria Djurförsäkring har Estelle nu seglat upp som ett nytt populärt namn till hundvalpen och kattungen.

När kända personer döper sina barn brukar det namnet ofta bli en ny trend. Det gäller tydligen även i djurvärlden. Sedan det blev känt att kronprinsessan Victoria och prins Daniels baby skulle döpas till Estelle har 37 valpar och 8 kattungar med namnet Estelle registrerats hos Agria Djurförsäkring. Det betyder att antalet hundar som lystrar till namnet Estelle på kort tid nästan fördubblats och katterna som heter Estelle har ökat med cirka 30 procent.

Innan prinsessan fått sitt namn fanns totalt 38 hundar och 26 katter med namnet Estelle registrerade hos Agria.

Trenden att namnge valpar och kattungar Estelle har spritt sig i hela landet, från Boden till Vellinge, så snart har vi nog fyrbenta familjemedlemmar med namnet Estelle "all over the place", för att citera en viss nybliven pappa.


Tio-i-topp-listorna

Hundnamn

1. Molly
2. Wilma
3. Ludde
4. Bella
5. Ronja
6. Bamse
7. Sigge
8. Alice
9. Rocky
10. Selma

Kattnamn
1. Maja
2. Nisse
3. Smulan
4. Tiger
5. Sigge
6. Simba
7. Findus
8. Selma
9. Lisa
10. Molly

För den som vill ha fler namntips till sin valp eller kattunge finns det en namnförslagssnurra i appen Agrias Djurguide. Den är gratis och laddas enkelt ner från AppStore eller Android Markets.
Källa: Agria Djurförsäkring
En webbprodukt av zebramedia.se